A-kasse

En A-kasse kan hjælpe dig igennem de hårde tider

Så var uheldet alligevel ude! Nu gik det ellers så godt med dit job, og det så oven i købet ud til, at der kunne være en forfremmelse i sigte. Men alligevel røg du i svinget. Alt det hårde arbejde man lægger i sit job gør, at det virkelig betyder noget. Det betyder noget i ens liv. Et gammelt ordsprog siger: ”klæder skaber folk,” og det gør de måske også. Men det rigtige ville være at sige: ”Arbejde skaber folk.” Det er nemlig i det job, man udfører, hvor man mange gange opbygger sin identitet, og det er der, man har sin stolthed. Når det så bare bliver taget væk med et snuptag, kan man føle, at man har mistet sig selv. Man skal have lov til at sørge i en periode, men det er vigtigt, at man ikke får sig en depression. Hvis man først gør det, så kan det være meget svære at lede efter job. Og det er netop det man skal. Man skal lede hurtigst muligt, for at man igen kan få lidt stolthed tilbage. I de hårde arbejdsløse dage, kan det være rigtig dejligt at have en god A-kasse. Sådan en skal man sørge for, at man får meldt sig ind i, et godt stykke tid inden man bliver arbejdsløs. På den måde vil de både hjælpe økonomisk, og de vil også hjælpe med rådgivning om lige præcis den situation, man står i.

Hvad kan en A-kasse gøre for mig

 Det er vigtigt, at man får sin månedlige indtægt, også selv om man er arbejdsløs. Dagpengene er naturligvis ikke lige så stor, som det man tjente før, men ikke desto mindre er det bedre end ingenting. Disse penge kan holde dig oppe og sørge for, at man ikke ryger helt ned i kuldkælderen, som man ellers kunne frygte. Man kan stadigvæk få mad på bordet, og børnene kan stadigvæk få sig et buskort. Udover pengene så tilbyder langt de fleste a-kasser også alverdens forskellig rådgivning og kurser. Hvis du kommer ind og vil snakke om et problem, så lytter de godt efter dig, og ser hvad de kan gøre. De kender til alle de følelser og problemstillinger, som man møder på sin vej. Derfor er det en god ide at bruge dem så meget som muligt. Fortæl dem hvordan du har det, og de vil fortælle dig, hvad du kan gøre.

Kan man meditere i sin A-kasse

 Udover den personlige rådgivning, som man kan får, så kan man også deltage i en masse gode kurser. Fælles for alle kurserne er, at de giver én gode redskaber, man kan bruge, når man skal ud og lede efter et job. Det kan være hjælp til udførelse af CV, hvordan man bruger LinkIn eller sågar mindfullness. At meditere mens man søger et job, kan virke lidt mærkeligt, men der er en god grund. Når man leder efter job, kan der være meget kaos inde i hovedet. Den støj kan mindfullness hjælpe med at dæmpe.

Gawin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *