blade

Bunddække til din have

Hvis du også ønsker at bruge tiden ude i den have på andet en and at gå og luge ukrudt kan det være at du skal overveje at investere i nogle bunddække måtter. De fungere bedre end bark og flis da de holder i meget længere tid.

Bunddække hvis du vil bruge tiden på andet end at luge ukrudt

Vi kender det alle sammen, vi elsker vores haver og elsker at tilbringe tid ude i den. Og der er ikke noget mere smukt end et stort frodigt blomsterbed, hvor blomsterne står i fuldt flor i alle regnbuens farver. Men hvad vi ikke kan lide er ukrudt, ukrudt er plantevækst der er uønsket. En mark fyldt med markblomster kan være utrolig smuk, selv om blomsterne basalt set er ukrudt i landmandens øjne. Så alt ukrudt er ikke grimt eller u dekorativt det er bare plantevækst der er et sted hvor det er uhensigtsmæssigt i forhold til ejeren af jordens oprindelig plan for et stykke jord eller det føromtalte blomsterbed.

Hvad kan man så gøre hvis man har en have med en masse blomsterbede eller en køkkenhave hvor man ikke vil have en masse uønsket vækst. Ja, man kan jo luge et par gange om ugen, eller man kan investere i flis eller bark. Problemet med disse løsninger er bare at hvem kan afsætte alle de timer der skal til for at holde en have smuk og fri for ukrudt, og problemet med flis og bark er det hurtigt nedbrydes og derved danner grobund for endnu mere ukrudt. Da det nedbrudte bark er den perfekte grobund for nyt ukrudt, da barken og flisen bliver til et meget næringsrigt muld som ukrudtet vil elske at vokse i.

Bunddække en anden og grønnere løsning

En anden og mere langsigtet løsning er at investere i plantemåtter til din have. Plantemåtter er et naturligt alternativ til de flis og bark, men de holder meget længere. De er lavet af kokosfibre og de indeholder vegetation der i sig selv danner et smukt grønt tæppe under dine stauder.

Disse plantemåtter kan anvendes overalt det eneste der kræves er bare at jorden er gjort klar til at der kan ligges bundmåtter det betyder at man lige skal luge før man ligger sine bunddække måtter ud i haven. Du kan ligge måtterne overalt og du kan også ligge dem på skråninger på op til 45 grader. De kan få bundedække måtter med forskellige planter for groet i dem så det eneste du skal gøre er at vælge hvilken variant der passer bedst til dig.

Med bunddække måtter slipper du for at skulle bekymre dig om lugning også videre, du kan også have dine bunddække måtter liggende indtil dine planter er vokset til og kan klare sig selv. Du kan også ved bestilling af dine bunddække måtter selv bestemme hvilken planter du ønsker til dit bed. Du kan således få planter i dine bunddække måtter der er helt grønne og ikke gør det store væsen af sig.

Gawin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *