webhosting

Derfor skal du bruge et webhotel

Kunne du godt tænke dig din egen hjemmeside, blog eller webshop? Så står du i samme situationer som tusinder af andre. Måske ved du slet ikke hvor du skal starte? Først skal du finde et navn, gerne et navn der giver mening i forhold til det du ønsker at udtrykke eller brande dig på.  Navnet skal også helst være nemt både at stave og udtale, altså ideelt set ikke være for langt eller komplekst. Når du har tjekket om domænenavnet er ledigt, er første skridt at købe en plads på et såkaldt webhotel. Et webhotel er den plads på internettet hvor din hjemmeside ligger. Pladsen lejer du på en stor server ejet af webhotellet. De sikrer til gengæld at din hjemmeside altid vises online, så andre kan finde den, samt at mail og andre vigtige services fungerer. Med andre ord kan du altså ikke have en hjemmeside uden at have lejet dig ind hos et webhotel. Hvis man ikke er synderligt it-kyndig kan denne verden godt virke indviklet og kompleks, og man kan måske føle man hurtigt kan blive snydt i junglen af forskellige tilbud. Allier dig derfor med en person der har erfaring og kendskab til branchen inden du går ud og køber plads på det første det bedste webhotel du falder over.

Priser på webhotel

Ligesom med så meget andet i denne verden kan priser på webhoteller også variere rigtig meget. Til en start bør man forsøge at finde ud af hvad præcis ens behov er. Er det til en blog, en online portofolio, en webshop eller noget helt fjerde? Hvor meget skal siden kunne understøtte og hvilke services får du brug for? Alt efter hvor meget din side kræver, kan man få plads på webhotel helt ned til 5 kr. pr måned. Men sørg for at vælge efter behov og ikke blot budget, læs de forskellige pakkeløsninger grundigt igennem før du beslutter dig.

Sådan finder du det bedste webhotel

Definitionen på det bedste webhotel kan være ret svær at præcisere, da det som nævnt før afhænger af den enkelte persons behov. I Danmark findes der en håndfuld store og anerkendte webhoteller, der alle tilbyder løsninger med forskellig pris og service niveau. Det bedste man kan gøre er at gå ind på deres respektive hjemmesider og læse deres pakkeløsninger godt igennem og derefter opveje pris og udbytte. Man kan også med fordel søge efter anmeldelser af de forskellige webhoteller på internettet, og på den måde få ærlige vurderinger af forbrugere i samme situation som dig selv. Endelig kan man forhøre sig på arbejdspladsen eller i bekendtskabskredsen og få råd og sparring af folk man kender og stoler på. Det er vigtigt at finde et webhotel der både virker troværdigt, stabilt og ikke mindst udbydes til en rimelig pris. Når først man har fundet det, er det bare med at komme i gang med sin hjemmeside og vise verden hvad man kan tilbyde.

Gawin

IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *