Oliefyr

Fortsat lovligt med oliefyr efter årsskiftet

Der er yderst interessante nyheder for aftagere af fyringsolie. Hele sagen omkring, at udskiftning af oliefyr ikke længere vil være lovligt fra den 1. januar 2016 har taget en kovending. Vi har i samarbejde med https://www.fyringsolie.dk/ skrevet mere om dette i denne artikel.

Der er således kommet nyt fra Bygningsreglement vedrørende fyringsolie, hvor der står, at det stadig er lovligt at skifte det gamle oliefyr ud med et nyt energieffektivt oliefyr – også i områder med naturgas eller fjernvarme.

Bygningsreglement 2015 er netop blevet offentliggjort. Heri kan man læse, at det tidligere annoncerede forbud mod nye oliefyr fra den 1.1 2016 alligevel ikke bliver indført.

Det betyder, at det også efter 1. januar 2016 er tilladt at skifte det gamle oliefyr ud med et nyt og energieffektivt oliefyr – også hvis bruger fyringsolie i områder med naturgas og fjernvarme.

Den enkelte boligejer vil derfor fortsat have det frie valg til at vælge den varmeløsning (inkl. fyringsolie), der passer bedst til bolig og pengepung.

Et nyt energieffektivt oliefyr kan spare boligejeren 30 procent på varmeregningen samtidig med, at det i sagens natur også er meget bedre for klimaet end det gamle oliefyr. Selvom du på nuværende tidspunkt har et oliefyr, der giver dig billig og let opvarmning, så kan der være rigtig mange penge at spare ved at udskifte dit oliefyr. For at overskueliggøre processen, der følger med i udskiftningen, har vi fra Uno-X udarbejdet en kort info om udskiftning af oliefyr:

Anskaffelse:

  • Et nyt oliefyr koster ca. 50.000 kr.
  • En af Uno-X tekniker klarer typisk arbejdet på en dag.

Forbrug:

  • Et nyt oliefyr bruger ca. 30 % mindre olie end et gammelt.
  • Bruger du din besparelse på at finansiere dit oliefyr, vil du have betalt oliefyret tilbage på 5 år.
  • Derefter sparer du ca. 10.000 kr. om året i lavere olieforbrug.
  • Med en serviceaftale sikrer du, at fyret er i topform, og du sparer ca. 1500 kr. om året i forbrug.

Så i mange tilfælde for folk med oliefyr, er det både i forhold til privatøkonomien og miljøet en bedre forretning at skifte det gamle oliefyr ud med et nyt – nu har folk bare fået forlænget tænke-tiden, så den rigtige beslutning vedrørende fyringsolie og oliefyr kan besluttes.

Gawin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *