MacBook oplader

Hvilket watt-tal skal min MacBook oplader have?

Alle MacBook opladere består af følgende tre dele: stik og mellemstik, kabel og strømstik – og selvom der stort set ingen forskel er at se på MacBook opladere, så er der stor forskel på hvad den individuelle computer kræver af watt-tal. Blandt MacBooks findes der fire watt-tal, 29W, 45W, 60W og 85W, hvorefter de inddeles efter model og størrelse. Din opladers watt-tal skulle gerne fremgå i din computers originale kasse, og i nogle tilfælde står det også på selve opladeren, men skulle du alligevel være i tvivl, så får du her et overblik over hvilke MacBook modeller og størrelser der kræver hvilke watt-tal.

MacBook Pro (13”, 15”, 17”)

En af de mest populære MacBook modeller, er uden tvivl den klassiske MacBook Pro. MacBook Pro’en fås i 13”, 15” og 17”, men selvom det er samme model, så kræver de forskellige størrelser forskellige watt-tal. Har du en 13”, den mindste størrelse, MacBook Pro så kræver den en oplader med et watt-tal på 60. Opladeren til MacBook Pro 13” fås både med stiktypen T samt L, alt efter hvor ny den er. Har du derimod en MacBook Pro 15”, mellemstørrelsen, eller en MacBook Pro 17”, den største, så kræver begge modeller en oplader med et watt-tal på 85W. Ligesom den mindste størrelse, 13”, så fås opladeren med et watt-tal på 85 både med stiktypen T og L, afhængigt af årgang.

MacBook Pro Retina (13”, 15”)

Den nyeste model i MacBook-familien er, MacBook Pro Retina. Har din MacBook en retina skærm, så betyder det at dens pixeltæthed er så stor, at øjnene ikke er i stand til at se de individuelle pixel på almindelig betragtningsafstand. Dette skyldes at skærmen har et pixelantal der er fire gange så stort, end en almindelig MacBook Pro skærm, hvilket gør billedopløsningen markant bedre, samt er den generelle skærmoplevelse forbedret. MacBook Pro Retina fås i to størrelser, 13” og 15”.

Hver størrelse kræver sit eget watt-tal, så her er det særdeles vigtigt at du har styr på hvilken størrelse du har og hvilket watt-tal der passer dertil. En MacBook Pro Retina 13” kræver en oplader med et watt-tal på 60, som er et af de mest almindelige watt-tal. Til sidst har vi MacBook Pro Retina 15”, som kræver det absolut højeste watt-tal, nemlig 85W. Både 13” og 15” opladerne fås med T og L stiktyper. Til sammenligning kræver en MacBook 12” det absolut laveste watt-tal, nemlig 29. Her er både strømforsyning og ladekabel en smule anderledes fra de to andre størrelser, idet de er USB-C.

MacBook Air (11”, 13”)

Den helt tynde og lette MacBook, er selvfølgelig MacBook Air. Denne model fås kun i to størrelser, nemlig 11” og 13”. Her er det dog ligemeget om du bruger en oplader beregnet til en 11” eller 13”, idet de kræver samme watt-tal. Det nødvendige watt-tal for de to størrelser er 45, og begge størrelser kan bruge stiktyperne L og T, dog anbefales det selvfølgelig altid, at man fortsætter med at bruge den oplader der nu engang fulgte med computeren.

Gawin

IT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *