solenergi

Er solvarme den rigtige løsning for dig?

Hvis du står og overvejer om du mon skal have et solvarmeanlæg, og derved udnytte solenergien, og kunne bruge solvarme i stedet for olie eller gas, så skal du læse med her. Solfangere kan med fordel bruges rundt omkring i landet, og også på Møn eller Sydsjælland, vil det være en god idé at montere dem. Med solvarme hører en masse fordele, og dem skal du selvfølgelig have med. Du bestemmer selv, om din solfanger skal monteres på dit tag, en væg, eller hvor du nu gerne vil have det henne. Dit solvarmeanlæg vil bringe dig besparelser i fremtiden. Derved behøver du kun investere i solvarmeanlægget én gang, og så sparer du på den konto i fremtiden. Solvarme er godt for miljøet, da det ikke forurener naturen med CO2 udslip. Et solvarme anlæg er økonomisk godt, da du ikke skal blive ved med at investere i det. Solvarme kan du bruge til at varme dit vand op med, gulvarme, radiatorer. Dit solvarmeanlæg kan programmeres til at starte og stoppe, så du får mest muligt ud af det. Selvom det måske koster lidt penge at investere i, kan det holde mange år, og derfor er det på sigt en billig løsning. I dag er det også en mulighed at vælge, at dine solfangere er i tagbelægningen, i forhold til at have det monteret ovenpå taget. Når du skal have monteret dine solfangere, kan det være en god idé at få håndværkere til at komme ud og gøre det, da der er flere ting der skal tages højde for, i dét man sætter dem op. Der skal tages højde for, om man kan bore i taget, eller om det overhovedet vil være sikkert og sundt, at bore i taget. Derfor er det smart, at man nu også kan få solfangerene indbygget i sit tag, så de ikke kommer til at sidde ovenpå, men er monteret nede i selve taget.

Solvarme passer sig selv

Et solvarmeanlæg kan starte og stoppe alt efter hvor varmt det er og hvor meget lys der er, så det kun tilfører energi til dit varmesystem. Dit anlæg gør dig derfor uafhængig, da du ikke behøver at holde øje med det hele tiden. I de fem solrige måneder, bliver du uafhængig af dit olie eller gasforbrug, da du i stedet kan nøjes med dit solvarmeanlæg. Du bliver samtidig uafhængig af energipriser, i den tid dit anlæg skaffer dig varmen i stedet. Dit anlæg vil i løbet af året udvinde over halvdelen af det samlede behov for opvarmning af vand. Dog er det nødvendigt at supplere din solvarme med andre varmekilder eller brændsler i løbet af vinterhalvåret.

Skal din virksomhed investere i solvarme?

Mange store virksomheder benytter sig af parker hvor de stiller solfangere op, og derved udvinder solenergien, mens solen er fremme. Med solfangere omdanner de deres solenergi til strøm, som de bruger i deres virksomheder. I fremtiden vil de have tjent pengene hjem igen, da deres parker med solfangere udvinder den energi de ellers ville have brugt ved hjælp af andre brændstoffer. Man skal derfor lige tænke over, om det kunne være en god idé for virksomheden, at spare på de steder fremadrettet.

Tag kontakt til VVSøren hvis du overvejer solvarme.

Gawin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *