Spar på energien

Spar på energien og få et bedre liv

Eftersom meget af vores liv afhænger af forskelligt udstyr og elektronik, der alle kræver energi for at fungere, er der henover de seneste årtier kommet et meget større fokus på brugen af dem. Det handler nemlig om at spar på energien, så vi ikke presser klodens energiressourcer, og eventuelt ødelægger ting, som ikke er til at genskabe. Set fra et forbrugerperspektiv er det både et etisk og økonomisk spørgsmål, og kombinationen af de to dele, skulle gerne få de fleste til at give spar på energien en ekstra tanke, så vi sammen kan hjælpe med at løse udfordringen.

Små enkle tricks kan hjælpe med at spar på energien

Vi må erkende at nogle ting er svære at fjerne fra ens hverdag, men man kan til gengæld begrænse brugen af det, og på den måde spar på energien. Et godt eksempel er ens computer, som rigtig mange mennesker har et stort forbrug af, både dag og nat. Hvis man lige er i gang med at bruge den, kan det sagtens være sådan, at man lader den stå for eksempel i 30 minutter, og derefter går tilbage til den. Der er dog et alternativ. Ved at slukke den helt eller bruge dvale funktionen, kan man spar på energien, og stadig få det maksimale ud af den. Efterhånden tænder computere så utrolig hurtigt, at du næsten ikke ville kunne mærke forskel. Derudover er det en fordel at lade sin computer om op natten, fordi det der er billigst at producere strømmen. Det er en indirekte måde at spar på energien, men i sidste ende gavner det miljøet og din elregning, og så kan man godt sige missionen er lykkedes. En helt anden mulighed er at vurdere, om man ville kunne løse sine opgaver på mobilen, som formentlig alligevel er tændt, og på den måde spar på energien.

Få flere penge til dig selv ved at spar på energien

Energi koster, og lige meget hvor meget du prøver at gøre det ene eller det andet, vil der altid være en udgift forbundet med dit energiforbrug. For mange er det derfor en fast del af hverdagen, at man prøver at spar på energien. Den vej vil du gør dit energiforbrug billigere og have ekstra penge til overs. Når det er tilfældet, kan du så selv vælge hvordan du vil bruge pengene. Er man snu så investerer man i nogle energirigtige produkter, så du henover tiden vil kunne spar på energien endnu mere. Det kan dermed blive en god og sund spiral, hvor du både gør noget for miljøet og din pengepung. Mange børnefamilier har rigtig mange enheder, der alle bruger strøm, og derfor vælger nogle simpelthen at lave elektronikfrie dage. Det er både godt for jeres mission at spar på energien, men skaber også et mere socialt sammenhold i familien, hvis folk nu snakker til hinanden, i stedet for at sende beskeder via sociale medier eller lignende. Mulighederne er mange, men vil du spar på energien, starter projektet inde i dig selv.

Kilde: http://www.sparenergien.dk

Gawin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *